Gezien in de folder: Cactus parade

 

Cactussen zijn dé trendplanten van het moment. Ze voelen zich thuis in elk interieur. Ze zijn ontzettend sterk en daarom ook echte blijvers.

Verzameling

Cactussen zijn hip & happening! Zet meerdere cactussen in een groepje en creëer hoogteverschil door kleine en grote cactussen te mixen. Gebruik een vaas op poten of plantentafel om dit hoogteverschil nog eens extra te benadrukken. Zo heb je in een handomdraai je eigen ‘Cactusparade’ in huis.


Nachtbloeiende cactus

Deze cactus heet in het Latijn Echinopsis oxygona en heeft de bijzondere eigenschap dat de geurende bloemen ‘s avonds open gaan en ‘s nachts bloeien. De bloemen zijn onwaarschijnlijk groot en exotisch en zou je zeker niet verwachten bij deze plant. Deze cactus is super gemakkelijk in de verzorging.

Verzorging

Hoe verzorg je nu eigenlijk deze makkelijke, maar ietwat prikkelbare huisgenoot? Geef hem een warm en licht plekje in huis. Hij kan tegen felle zon, maar een plekje verder van het raam is ook prima. Geef hem zo weinig mogelijk water, 1 keer per maand is voldoende. In de zomermaanden is wat cactusvoeding een aanrader.

Oppotten?

Wil je je cactus oppotten in een mooie sierpot? Gebruik dan in ieder geval potgrond speciaal geschikt voor cactussen. TIP: Gebruik hierbij twee satéprikkers om in de kluit van de cactus te prikken en hem zo te verplaatsen naar de nieuwe pot. Zo voorkom je stekels in je vingers.

 

Openingsuren

 • Maandag
  13:00 - 18:00
 • Dinsdag
  09:00 - 18:00
 • Woensdag
  09:00 - 18:00
 • Donderdag
  09:00 - 18:00
 • Vrijdag
  09:00 - 18:00
 • Zaterdag
  09:00 - 18:00
 • Zondag
  10:00 - 12:30

Postpunt : zelfde openingsuren als het tuincentrum. Behalve op zon- en feestdagen. Dan is het postpunt gesloten.

Geef uw mening en WIN!

Iedere maand wordt er €25,- verloot.
Schrijft een recensie en maak iedere maand kans.