Over ons

Wat in 1925 begon met een verhuis naar de "kieselweg van Tongeren naar Maeseyck nr 3", de kweek van planten en groenten en de verkoop van zaden en granen, mondde amper 6 jaar later al uit in de eerste geschriften. Stichter Hubert Meijers wist van aanpakken en zett in 1931 met zijn vrouw Maria Janssen de eerste pijlers neer van wat nu Tuincentrum Meijers heet. De eerste houten serres werden net voor WOII geplaatst en door de volgende generatie Gerard Meyers en Yvonne Borkelmans vervangen door een eerste grote, voor die tijd nooit geziene, serreconstructie in het begin van de golden sixties. Planten werden niet langer meer aangevoerd met trein en tram, maar met hun eerste "volkswagenbuske" werden ide in de streek rond Gent zelf afgehaald bij de kwekers. De oppervlakte breidde zich uit net zoals het gehele winkelcomplex en na de intrede van de derde generatie, Robert Meyers, Viviane en Danielle met Piet, vanaf 1969, werd er terug verbouwd en geïnvesteerd.

In 1983 werd de eerste olivetti-computer aangeschaft, de voorbode van een nieuw tijdperk. Samen met Mia Leyssen werd er letterlijk en figuurlijk voor de vierde generatie gezorgd. De winkel werd opnieuw verbouwd en kreeg ondermeer een nieuwe decoratieafdeling en de eerste kunstkerstbomen deden hun intrede.

Nu staat tuincentrum Meijers onder leiding van broer en zus Erwin en Inge Meyers. Stookolie werd vervangen door gas, serreglas door superisolerend polycarbonaat en de zonnepanelen zijn de exponenten van het nieuw duurzaam mileubeleid. De indeling en inrichting van de binnen & buitenafdelingen werden serieus onder handen genomen, de voorgevel vernieuwd. De webshop kwam in plaats van de fax en samen met de website geeft deze een nieuwe boost aan onze rijkgevulde geschiedenis.