Maand van de Bij

Gelukkig is mei de maand van de bij! Dat betekent dat we extra aandacht besteden aan deze zoemende vrienden. Bijen zijn namelijk ontzettend belangrijk voor onze ecosystemen én tuinen. Wist je bijvoorbeeld dat een derde van ons voedsel afhankelijk is van bestuiving door bijen? Het is dus hoog tijd om deze harde werkers eens in het zonnetje te zetten.

Wat is er nu leuker dan jouw tuin omtoveren tot een paradijs voor bijen? Bij ons in het tuincentrum vind je alles wat je nodig hebt om bijen aan te trekken en te helpen. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke bloemenzaden, een bijenhotel, inheemse planten en natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Bezig bijtje

Bijen zijn niet alleen belangrijk voor de bestuiving van gewassen, maar zorgen uiteraard ook voor onze honing. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de belangrijke rol die ze spelen in het behouden van de biodiversiteit. Door verschillende soorten bloemen in je tuin te planten, help je niet alleen bijen maar ook vlinders, hommels en andere insecten.

Laten we eerlijk zijn, een tuin vol bloemen is natuurlijk gewoon hartstikke gezellig. Dus waar wacht je nog op? Kom langs bij ons in het tuincentrum en ontdek hoe jij jouw tuin kunt omtoveren tot een bijenparadijs. Zo draag jij bij aan een gezonde en kleurrijke omgeving én kun je genieten van het zoemende gezelschap van deze harde werkers.

Ga naar Bijen- en Vlinderlokkers

5 Voordelen van de bij

Bijen zijn belangrijke diertjes voor onze wereld. Belangrijker dan we misschien denken. We zetten enkele voordelen van deze blije vrienden voor je op een rij!

1. Bestuiving:

Bijen zijn onmisbaar voor de bestuiving van bloemen, planten en gewassen. Zonder bijen zou de natuurlijke bestuiving sterk verminderen, wat uiteindelijk zou leiden tot minder voedselproductie en minder biodiversiteit in onze tuinen.

2. Productie van honing en bijenwas:

Bijen produceren niet alleen honing, maar ook andere waardevolle producten zoals bijenwas en propolis. Honing is niet alleen een lekkere zoetstof, maar heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Wist je dat bijenwas ook gebruikt wordt in producten zoals cosmetica, kaarsen en zelfs medicijnen?

3. Ondersteuning van andere insecten:

Bijen zijn niet alleen belangrijk voor eigen bestuiving, maar ondersteunen ook andere insecten zoals vlinders en hommels. Door bijvriendelijke bloemen en planten in je tuin te planten, creëer je een gezonde en biodiverse omgeving voor allerlei insecten.

4. Duurzame toekomst:

Bijen zijn belangrijk voor de natuurlijke bestuiving van gewassen en planten, wat uiteindelijk leidt tot een grotere voedselproductie en een gezonder milieu. Door bijen te ondersteunen, draag je dus indirect bij aan een duurzame toekomst.

5. Educatief:

Bijen zijn fascinerende dieren en het observeren van hun gedrag kan kinderen en volwassenen veel leren over de natuur. Het houden van bijen in bijvoorbeeld een bijenkorf kan een leerzame en boeiende hobby zijn.

Een waardevolle BIJdrage

Kortom, bijen zijn ontzettend waardevol in onze tuinen en ecosystemen. Door bijvriendelijke bloemen en planten in je tuin te planten en bijenhotels te plaatsen, kun je bijdragen aan de ondersteuning en het behoud van deze belangrijke dieren. In ons tuincentrum vind je alles wat je nodig hebt om bijen aan te trekken en te ondersteunen. Kom gerust langs en ontdek hoe jij jouw tuin kunt omtoveren tot een bijenparadijs!

Kom Langs in Lanaken

Soorten Bijen

Kleurplaat Downloaden

Folder Downloaden