Trend van het moment: Veldboeket

Trend van het moment: Veldboeket

Een veldboeket, plukboeket of Amsterdams boeket is de trend op het gebied van de bloemsierkunst. Een veldboeket is niet strak of eenkleurig, maar heeft hoogteverschil, allerlei kleuren en gaat volledig in tegen de stijl van een klassiek boeket.

 

En dat maakt het veldboeket nou juist zo leuk! Een veldboeket doet ogen alsof de bloemen vers uit het veld geplukt zijn en maakt het daarom een extra speciaal boeket om cadeau te geven. De kleurstelling van dit boeket is zo ontzettend veelzijdig dat dit boeket, ongeacht het interieur, altijd op zijn plaats is. 

 

Wat is een veldboeket?

 • Een veldboeket of plukboeket bestaat vaak uit een verzameling van kleine, grote, lange en korte bloemen. Dit boeket laat elke bloem voor zich spreken en bevat dus vaak minder groen dan klassieke boeketten. 
 • Een veldboeket of plukboeket is een en al vrijheid: elke kleur en elk soort bloem kan worden toegevoegd en maken samen een explosie van plezier. 
 • Vaak vind je hele speciale bloemen in een veldboeket. Een ananas op steel, een anthurium of een hortensia. Ieder veldboeket is uniek!   

 

Zelf een veldboeket samenstellen

Natuurlijk kun je mooie veldboeketten vinden bij de bloemist. Maar wat is er nu leuker dan een eigen creatie op de salontafel? Je maakt gemakkelijk zelf een boeket van losse bloemen gekocht bij de bloemist of simpelweg van bloemen uit de tuin. Wij geven je de tips om zelf een veldboeket te maken, het enige wat jij nodig hebt is zoveel mogelijk verschillende bloemen. 

 1. Voor een veldboeket hoef je geen cursus bloemschikken te volgen. Het hoeft namelijk allemaal niet zo strak en precies. Een veldboeket mag wild, de bloemen door elkaar en de stelen mogen op verschillende lengtes geknipt worden; 
 2. Een écht veldboeket bestaat uit zo veel mogelijk verschillende kleuren en bloemen. Neem daarom nooit meer dan 2 bloemen per soort. Veldboeketten zijn wild en bont. Heb je liever iets meer rust in je veldboeket? Kies dan voor verschillende tinten van een kleur en combineer dit met groene bloemen om het geheel wat kalmer te laten ogen;
 3. Voor een goed gevuld veldboeket heb je maar 8 tot 10 bloemen nodig. Afhankelijk van jouw interieur, en de vaas waarin je het boeket gaat zetten, pas je het aantal bloemen aan; 
 4. Gebruik een vaas met een smalle opening. Een veldboeket komt pas echt goed tot zijn recht wanneer de bloemen dicht bij elkaar staan en het hoogteverschil goed zichtbaar is;
 5. Verwijder het meeste blad. Een veldboeket moet spreken aan de bovenkant, niet aan de onderkant. Zorg dus dat de stelen mooi schoon zijn. Laat halverwege de steel de bladereren juist wel zitten, hiermee geef je het boeket volume;
 6. Volg de seizoenen. Stem je kleur en de soorten bloemen die je gebruikt af met het seizoen. Zo kun je deze maand bijvoorbeeld een veldboeket maken met de hortensia, gladiool, delphinium en allium. 

 

Geschikte bloemen voor een veldboeket

Eigenlijk zijn er geen regels over welke bloemen je kunt gebruiken als het gaat om een veldboeket. Je maakt juist een verzameling van bloemen, kleuren en vormen. Toch hebben we een lijstje gemaakt met bloemen welke zich uitstekend lenen voor een veldboeket én in deze periode goed beschikbaar zijn. Ook geven we je een paar suggesties voor bloemen welke wat exclusiever zijn en jouw veldboeket naar een hoger niveau tillen.

Beschikbaar in deze periode en goed te gebruiken in een veldboeket:

 • Delphinium
 • Gladiool
 • Allium
 • Hortensia
 • Anjer
 • Gerbera
 • Leeuwenbek
 • Lysianthus

Exclusieve bloemen voor jouw veldboeket:

 • Anthurium
 • Nerine
 • Strelitzia
 • Gloriosa

 

Bestel een veldboeket in onze webshop

Bestel de mooiste boeketten online in onze bloemenwebshop. Hier vind je altijd bloemen welke op dat moment in het seizoen zijn. Altijd trendy en altijd de beste kwaliteit.