Snijbloem van de maand: Tulp

Snijbloem van de maand: Tulp

In de maand Januari staat de snijbloem de Tulp centraal. De tulp is een bloem uit de familie van de leliën. Het is een symbool van lente en wordt vaak geassocieerd met Nederland, waar de tulpenteelt een belangrijke rol speelt. Tulpen zijn beschikbaar in vele kleuren, maten en vormen. Ze groeien van een knol en komen in de lente tot bloei. Bij Tuincentrum Meijers gebruiken we tulpen graag in bloemstukken en boeketten. De tulp wordt vaak gezien als een symbool van liefde, passie en verlangen.

Een prachtig boeket met tulpen: zelf maken

Er zijn verschillende manieren om een tulp in een boeket te verwerken, afhankelijk van de stijl en de uitstraling die je wilt creëren. Hier zijn een paar basisprincipes:

 1. Voeg groene bladeren toe: Voeg groene bladeren toe aan het boeket, zoals salal of eucalyptus, om het boeket volume en diepte te geven.
 2. Kies de juiste hoeveelheid bloemen: Gebruik ongeveer 5 tot 7 tulpen per stel, afhankelijk van de grootte van het boeket.
 3. Gebruik verschillende kleuren: Voeg verschillende kleuren tulpen toe aan het boeket voor een speels effect.
 4. Snijd de stelen op de juiste manier: Snijd de stelen van de tulpen onder een hoek van 45 graden, zodat ze meer water kunnen opnemen.
 5. Verwijder de bladeren: Verwijder de onderste bladeren van de stelen, zodat alleen de bloemblaadjes overblijven.
 6. Voeg andere bloemen toe: Voeg andere bloemen toe aan het boeket, zoals rozen, gerbera's of irissen, om een contrast te creëren.
 7. Maak het boeket af: Draai het boeket in een strakke bundel en bind het samen met een elastiek of touw. Knip eventueel overtollige stelen af en voeg eventueel een slagroom of een satijnen lint toe voor extra decoratie.

Tulpen combineren in een boeket,

Er zijn veel verschillende snijbloemen die goed passen bij tulpen in een boeket. Door tulpen te combineren met andere snijbloemen, creëer je een prachtig kleurrijk voorjaarsboeket. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Rozen: Rozen zijn klassiekers en passen goed bij tulpen vanwege hun grote bloemkoppen en rijke kleuren.
 • Anjers: Anjers zijn een populaire keuze om bij tulpen te gebruiken vanwege hun subtiele geur en delicate uiterlijk.
 • Gerbera's: Gerbera's zijn een andere populaire keuze om bij tulpen te gebruiken vanwege hun grote, felgekleurde bloemen.
 • Iris: Iris hebben een unieke vorm en texturen die goed passen bij de tulp, en de kleuren van de iris kunnen aansluiten bij de tulp
 • Lelies: Lelies zijn een andere populaire keuze om bij tulpen te gebruiken vanwege hun grote bloemkoppen en rijke geur.
 • Freesia: Freesia zijn een andere populaire keuze om bij tulpen te gebruiken vanwege hun delicate bloemen en verschillende kleuren

Voel je vrij om te experimenteren met verschillende combinaties en kleuren, dat doen onze bloemisten ook! Geef je wensen door aan onze bloemist of geef ons de vrije hand om een geweldig boeket voor je samen te stellen! 

Tip: het is aan te raden om bloemenvoedsel te gebruiken bij tulpen. Bloemenvoedsel bevat voedingsstoffen die de bloemen helpen groeien en langer vers blijven. Het voedsel wordt toegevoegd aan het water in de vaas. Het is ook belangrijk om de bloemen regelmatig te verversen door de stelen te snijden en het water te verversen, en te voorkomen dat de bloemen in de directe zon staan of in de buurt van een warmtebron, aangezien dit kan bijdragen aan het snel verwelken van de bloemen.

De mooiste boeketten vind je bij Tuincentrum Meijers

Voor jezelf of voor een ander: bloemen maken blij! Bloemen maken van een huis en thuis, zijn het ideale cadeau om te geven en hebben geen gelegenheid nodig om aangeschaft te worden. De meest prachtige creaties vind je online en in de winkel van Tuincentrum Meijers in Lanaken. Kom langs! 

Direct naar de webshop