De moestuin maand na maand : Januari & Februari.

De moestuin maand na maand : Januari & Februari.

Tijd om een moestuinplan op te stellen, de groenten en kruiden uit te kiezen die gekweekt zullen worden. Om optimaal gebruik te maken van de voedingselementen in de bodem en om ziekten te voorkomen is het aangeraden om groenten ieder jaar op een andere plaats te kweken. Gemiddeld om de vier jaar mag een groente opnieuw op dezelfde plaats gekweekt worden.

Toch kan er al iets gedaan worden in de tuin: de grond bedekken met een laag organische mest, die in de bovenste laag van de bodem wordt ingewerkt. De voedingselementen in de organische mest komen langzaam vrij, op het moment dat de planten ze zullen nodig hebben. Voorbeelden van organische mest zijn: kippenmestkorrels, bloed-, beender-, vis- en zeewiermeel.

Tuinkers

Tuinkers zaait men het ganse jaar door binnen in huis. Leg in een schaaltje enkele lagen keukenpapier en maak die nat. Strooi er de zaden vrij dik op uit. Hou het keukenpapier constant vochtig. Zet het schaaltje op een plaats met veel licht bij kamertemperatuur. Na één week is de tuinkers klaar.

Bron: Hortiplan