De moestuin maand na maand : Juli - Augustus

De moestuin maand na maand : Juli - Augustus

Radijs, (snij)sla, (snij)andijvie, kervel, rucola en andere snelgroeiende gewassen kunnen nog in volle grond gezaaid worden, tot half juli zelfs boontjes. Veldsla en winterpostelein zijn dan weer typische wintergroenten die in augustus worden gezaaid.

Voor het overige is vooral het onderhoud van de moestuin aan de orde: onkruid verwijderen, water geven, planten verzorgen. Vermijd water te geven in de volle zon en ’s avonds. In het eerste geval verdampt het water zo snel dat het nauwelijks de wortels kan bereiken, in het tweede geval blijven de planten ’s nachts nat wat risico op schimmelaantasting verhoogt. Tomatenplanten die buiten in de volle grond worden gekweekt mogen niet meer dan vier trossen dragen, anders gaan ze niet voldoende afrijpen. De planten worden afgesneden boven het blad van de bovenste tros.

Natuurlijk valt er ook te oogsten! Vruchtgewassen zoals courgettes en komkommer laat men zeker niet te groot worden. Noteer welke gewassen en rassen het goed deden, je minder bevielen, of die je mist en volgend jaar beslist wilt kweken.

Zaaitip : Komkommer
Beth Alpha is een komkommer met een lengte van 14 à 16 cm, gemakkelijk te kweken in de volle grond. Oogst de jonge vruchten regelmatig.

Bron: Hortiplan