Groentrends 2018

Groentrends 2018

Wat kunnen we op groengebied verwachten in 2018, zowel in het interieur als in de tuin? Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland stelden samen met trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends op. We presenteren ze hier, zodat je alvast inspiratie kunt opdoen voor het nieuwe jaar.

Trend 1: Punk Rebooted

Het baldadige punktijdperk ligt ver achter ons, maar veel mensen hebben tegenwoordig weer behoefte aan een eigenzinnige, onconventionele woon- en leefstijl. Ook met de tuin wordt op een onorthodoxe manier omgegaan. Denk aan ruige, natuurlijke stukjes en borders die door harde materialen worden doorsneden. Boodschap: geef de natuur de vrijheid, al vervang je alleen al een terrastegel door beplanting. Verder horen hier stoere, industriële materialen en grillige en ruwe vormen bij, evenals contrasterende kleuren met veel zwart en rood.

Trend 2: Re-assemble

Een creatieve stijl waarbij je zelf op een nieuwe, andere manier composities maakt met oude en nieuwe materialen. Ongedwongen en speels, luchtig en fris; alles kun je naar eigen smaak combineren en vervangen. Maak stillevens of collages van verschillende materialen en planten, hang een boeket eens op. In de tuin kun je een mengelmoes van stijlen maken, met verschillende soorten beplanting en harde materialen. Ook het kleurenpalet is heel gevarieerd, van fel tot pastel.

Trend 3: Romantiek in de overtreffende trap

In het interieur combineer je warme kleuren met florale dessins en dierenprints. Rijke materialen als fluweel en marmer zorgen voor een decadente uitstraling. Bloemen en planten worden overvloedig gebruikt, met extra grote planten en bloemvormen en volle boeketten. In de tuin richt je een luxe buitenruimte in, met comfortabele meubelen en goud- en koperkleurige details. Ook weelderige borders horen bij deze trend, net als romantische pasteltinten en dramatische donkere kleuren, waaronder veel paars.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in Lanaken wensen je een heel mooi en fleurig 2018!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gezien in de folder: onweerstaanbaar paars

De kleur paars heeft een haast magische aantrekkingskracht. Maar er is meer aan de hand dan je op het eerste gezicht ziet. Ook de geur van paarsblauwe bloemen is niet te weerstaan: voor vlinders en bijen dan! Zoet zoemende hommels en dansende vlinders maken je tuin tot een zomerse oase.

Lees meer...
Gezien in de folder: proef de lente!

Creëer je eigen mini-moestuin op je terras/balkon of in je tuin! Zo draag je bij aan het vergroenen van je eigen omgeving. Welke soorten groenten, kruiden en fruit kies je? Jij bent de chef!

Lees meer...
Gezien in de folder: Urban jungle

Met de woontrend ‘Urban Jungle’ creëer je een eigen jungle in huis. Combineer planten met een uitgesproken bladvorm, zoals de gatenplant of de zaagcactus met natuurlijke materialen zoals hout, rotan en touw.

Lees meer...

Openingsuren

 • Maandag
  13:00 - 18:00
 • Dinsdag
  09:00 - 18:00
 • Woensdag
  09:00 - 18:00
 • Donderdag
  09:00 - 18:00
 • Vrijdag
  09:00 - 18:00
 • Zaterdag
  09:00 - 18:00
 • Zondag
  10:00 - 12:30

Postpunt : zelfde openingsuren als het tuincentrum. Behalve op zon- en feestdagen. Dan is het postpunt gesloten.

Geef uw mening en WIN!

Iedere maand wordt er €25,- verloot.
Schrijft een recensie en maak iedere maand kans.