Kersttrends 2019

Kersttrends 2019

Kerst wordt dit jaar eerder dan ooit tevoren aangekondigd. Op veel plaatsen heeft de gemeente de kerstverlichting al opgehangen en in de winkels liggen de meest uiteenlopende kerstdecoraties al klaar. Voor het kiezen van een echte kerstboom is het echt nog te vroeg, maar in ons tuincentrum in Lanaken kun je op onze kerstshow wel al de mooiste kerstdecoraties, kerstverlichting en kunstkerstbomen kopen. Het lijkt wat vroeg, maar de tijd vliegt en voor je het weet grijp je ernaast, dus sla nu alvast je slag voor mooie, trendy aanvullingen op je collectie kerstversieringen.

Reuze veel keuze

Niet alleen wordt overal al extreem vroeg met kerstartikelen uitgepakt, ook de keuze uit decoraties, bomen en verlichting is groter dan ooit. Afhankelijk van welke toonaangevende bladen, blogs en merken je volgt zijn er bijna overweldigend veel verschillende kersttrends te spotten dit jaar. We pikken de belangrijkste er voor je uit. Daarnaast kun je op de kerstshow in ons tuincentrum in Lanaken natuurlijk gewoon afgaan op je persoonlijke smaak en kun je het zo creatief en bont maken als je zelf wilt.

1 Jungle Bells

Kamerplanten zijn hotter dan ooit, met collecties vetplanten en cactussen, wanden vol hangplanten, enorme bladplanten en exotische kokedama-bollen en terraria. Je hoeft nauwelijks nog een boom in huis te halen! Versier je kamerplanten met kerstfiguren, ballen, (led-)lampjes en klaar is Kees. Kies voor je houten, metalen, kunststof of puur-natuurlijke kerstboom ballen met florale motieven of transparante glazen of plastic ballen met dennentakjes of heuse plantjes erin, zoals air plants. Die hebben geen aarde maar alleen af en toe een spraytje met regenwater nodig. Compleet is je kerst-jungle!  

2 Blauw of roze

Blauwe en roze kerstdecoraties doken vorig jaar op en ze zijn er ook dit jaar weer ruimschoots. Van babyblauw tot denimkleurig, van zoet pastel-roze tot klassiek oudroze of decadent bordeaux. Maak het zo ijzig of warm als je het zelf wilt door de roze of blauwe tinten te combineren met wit en zilver of met goud en glitters.  

3 Klassiek rood-groen met zilver of goud

Of je nu Anglofiel bent of gek op over-de-top Amerikaanse invloeden, met rode,  zilver- of goudkleurige kerstdecoraties zit je altijd goed. Denk ook aan rood-witte zuurstokken, gebreide of vilten kousen voor aan de schoorsteenmantel, een opvallende, glanzende piek, gekleurde, knipperende of gewoon een overvloed aan lichtjes strikken en engelen(haar) in de boom. Voor je het weet waan je je in een Engels landhuis of in het huis van de Amerikaanse hitfilm ‘Home Alone’. Gezellig en knus. Uiteraard mogen een (kant-en-klare of zelfgemaakte) krans aan de voordeur, mistletoe of maretak aan het plafond en een overdaad aan lichtjes in de voortuin, tegen de gevel en liefst ook op het dak niet ontbreken.  

4 Rustiek

Noem het Scandinavisch of landelijk, deze aanhoudende trend is weggelegd voor mensen die niet van al die glitters en overdaad houden. Eenvoudig, strak en rustgevend. Denk aan houtaccenten met dierfiguren als herten en uilen, een knuffelbare kerstman, een simpele boom van houten planken of van metaal, een paar strikken of linten, rustieke kaarsen, stevige witte of houten kandelaars en decoraties van wol of (nep)leer.

5 Gouden gloed

Goud is zo’n beetje synoniem voor feest en licht. Goudkleurige decoraties en interieuraccessoires mogen met kerst niet ontbreken, maar denk ook aan warme, gloedvolle versieringen in kleurschakeringen als oker, oranje, amber en brons. Deze komen prachtig uit bij brandende kaarsen in dezelfde tinten.

We wensen je nu alvast heel fijne kerstdagen!